Artwork

Het artwork voor de logosokken of designsokken kunnen wij pas maken als de bestanden van logo's en teksten in het juiste formaat worden aangeleverd.

  • *.ai vectorbestand
  • *.eps vectorbestand

Alternatieve bestanden

Als je de juiste bestandsformaten van logo's of teksten niet tot je beschikking hebt, dan is het ook mogelijk om dit door ons te laten verzorgen. Wel hebben wij dan een afbeelding of lettertype (font) nodig. De kosten hiervoor worden bij het plaatsen van een offerte apart vermeld.

Als alternatief kunnen de volgende bestanden aangeleverd worden.

  • *.jpg
  • *.png
  • *.pdf

Kleuren

Omdat er zoveel verschillende kleuren zijn werken wij met PMS kleurcodes oftewel Pantone kleuren. De Pantone kleur(en) voor de sokken zijn net zo belangrijk als de Pantone kleuren van het logo of de tekst die wordt geweven. Pantone kleuren worden zo goed mogelijk benaderd bij het fabriceren van de sokken. Een garantie van 70% op de Pantone kleur wordt bereikt. Houdt rekening met verloopkleuren. Zoals rood wat verloopt (overloopt) naar oranje.

De verloop in de kleuren kan niet worden geweven. In dit voorbeeld wordt rood en oranje gescheiden zodat beide kleuren toch gebruikt kunnen worden.

verloopkleur van oranje naar rood - nee helaas
oranje rood gescheiden - ja oke

Natuurlijk zijn er altijd kleuren die wat lastiger zijn. Een voorbeeld hiervan is de Pantone kleur 809C. De kleur garen die hier het dichts bij in de buurt komt is Lime Punch. Deze kleur wordt dan gebruikt voor de weving van het bijvoorbeeld de tekst of het logo.

Hieronder een voorbeeld om je een visueel beeld te geven.

Pantone 809C wordt benaderd door Lime Punch kleur garen

Wij sturen het artwork per email als PDF bestand. Hierbij is het ontwerp, spelling van tekst, PMS kleurcodes etc. belangrijkst om na te kijken. De gewenste Pantone kleuren worden altijd vermeld. Let op dat de weergave van kleuren op een beeldscherm meestal anders is dan hoe het er in het echt uit ziet.

De productie

Als het artwork akkoord is wordt er een proefsok gemaakt. Een foto hiervan (de digitale proef) wordt dan per email toegestuurd. Na akkoord kan er een model van de sokken per post worden gestuurd om het resultaat in het echt te bekijken. Na goedkeuring wordt de productie gestart.